Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Tevreden met het zien van de schoonheid van Wayag, Piaynemo, Kabui Bay en het snorkelen met mantaroggen, is het dan tijd om Raja Ampat te verlaten? Voordat we terugkeren naar Nederland, raden we ten zeerste aan om te stoppen in Sorong, Papua. Sorong is de dichtstbijzijnde plaats bij Raja Ampat voor het kopen van souvenirs. Sommige typische Raja Ampat-souvenirs kunnen ook worden gekocht bij kraampjes op de Piaynemo-pier, op Arborek Island en in Waisai City, of de hoofdstad Raja Ampat op Waigeo Island.

Kaufhof

Kaufhof is een geweven hoed gemaakt van pandanus-bosbladeren die typisch zijn voor het eiland Arborek en die zeer aantrekkelijk is voor toeristen van overal, inclusief buitenlandse toeristen. Wat de Kaufhof uniek en onderscheidend maakt, zijn de opvallende kleuren. Als je geluk hebt, kun je de Arborek-mama’s de hoed zien weven. Arborek Island is een van de toeristische eilanden die bijna altijd wordt bezocht door toeristen die op vakantie zijn naar Raja Ampat. Dit souvenir is een ding dat je niet mag missen.

Virgin Kokosolie (VCO)

In 2011 waren er twee buitenlandse vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het onderwijzen van de inwoners van Saukabu Village, Fam Islands, West Waigeo District, Raja Ampat om goede kwaliteit VCO te maken van kokosolie. De economische waarde van kokosnoot is veel hoger dan dat er alleen bepaalde dranken of voedingsmiddelen van worden gemaakt. Sindsdien wordt de VCO door inwoners van Saukabu verkocht als souvenirs van Raja Ampat. De meeste worden verkocht op de pier van Piaynemo, die ook deel uitmaakt van de Fam-eilanden. Later leerden en produceerden de bewoners van Kampung Fam op de Fam-eilanden het ook. Ze verkochten om de beurt bij Piaynemo.

Deze VCO heeft veel voordelen voor het lichaam, waaronder het verlagen van het cholesterolgehalte, het gladstrijken van bloedvatblokkades, tot voordelen voor schoonheid. Daarom zijn veel toeristen geïnteresseerd in het kopen van VCO bij Piaynemo. Als je geen tijd hebt om het bij Piaynemo te kopen, kun je het nog steeds zoeken in souvenirwinkels in Waisai en Sorong. Naast VCO zijn andere met kokos verwerkte producten die als souvenirs kunnen worden gebruikt, badzeep.

Bahar Wortel Armband

Als je goed oplet, op de Pianemo-pier en in sommige souvenirwinkels in Waisai en Sorong, zie je root bahar-armbanden te koop. Bahar-wortels of beter bekend als Betawi-kenmerken, zijn eigenlijk afkomstig uit de zee en worden veel aangetroffen in Raja Ampat en andere Papua-wateren. Dus als je in Raja Ampat bent, dan moet je dit souvenir rechtstreeks van de plek halen waar het materiaal groeit. Wortelarmbanden met originele materialen worden veel aangeboden in Raja Ampat..

Fijne koffie

Indonesië is een van de landen die koffie van hoge kwaliteit produceert in vergelijking met andere landen. Een daarvan is in Raja Ampat, namelijk Happy Coffee. Deze gemalen koffie, die in plastic verpakkingen wordt verkocht, wordt sinds 1985 in Sorong geproduceerd door een Chinese zakenman uit Padang. De koffiebonen komen niet uit Sorong omdat de stad en het district geen koffieproducenten zijn. Alle koffiebonen worden echter uit verschillende regio’s in Indonesië gehaald en gemengd om Happy Coffee te produceren. Je kunt het kopen bij cadeauwinkels of gewone winkels.

Opgerold Abonbrood

Aanvankelijk werd dit speciale brood geproduceerd in Manokwari onder het merk Hawaii Bakery. Vanwege het succes een typisch souvenir uit Papua te zijn, heeft Sorong dit product uiteindelijk ook uitgebracht met het merk Billy. De winkels van Roti Abon Roll Hawaii en Billy bevinden zich in Sorong City of op Domine Eduard Osok Airport Sorong. Voor de smaak hebben beide hun eigen fans. Toch hebben ze allebei een heerlijke smaak.

Om uw boeking gemakkelijker te maken, kunt u deze ‘s middags voor uw vlucht bij een hotel in Sorong bestellen. U wordt doorverwezen naar de telefoon om het te bestellen. Dan hoef je het alleen nog maar op te halen bij hun outlet op de luchthaven morgen als je gaat vliegen. Dit is zodat we die dag het nieuwste brood krijgen. De houdbaarheid van dit brood kan twee weken bedragen als het in de koelkast wordt bewaard. Maar als bij kamertemperatuur niet meer dan 3 dagen mag zijn. De smaakvarianten zijn origineel (rund), geraspte kip, tonijn, kaas en chocolade. Om ter plaatse te eten, kun je het daar direct in kleinere stukjes kopen. Wat souvenirs betreft, krijgt u een aanbieding van 1 doos met 5 tot 10 stuks.

Verschillende Papoea-ambachten

Verschillende Papua-handwerkjes zijn natuurlijk ook favoriete souvenirs van Raja Ampat. Je kunt het kopen bij souvenirwinkels in Waisai City en Sorong City. In Sorong kun je dit product krijgen bij de Tembok Production Shop in Malaingkedi, North Sorong, Kaokao Shop op Jl. Ahmad Yani No.73/3, of bij kleine verkooppunten voor een rij zeevruchtententen in het Tembok (Berlijn) gebied dat ‘s nachts druk is. Verschillende soorten handwerk die worden verkocht, zijn onder meer noken, honai-replica’s, tifa-replica’s, hoofdtooien gemaakt van veren, tassen gemaakt van schorsvezel, Asmat-beelden, wortel bahar-armbanden, ijzeren armbanden en kettingen, verschillende accessoires en nog veel meer.

Papoea Batik

Papoea-batik is het volgende souvenir dat je mee naar huis moet nemen. Of het nu gaat om stoffen op maat of stoffen die direct gedragen zijn, zoals herenoverhemden, blouses, jurken, rokken, culottes, korte broeken en andere. Papoea-batikmotieven verbeelden dingen die typisch zijn voor Papua, zoals paradijsvogels, honai (traditionele Papoea-huizen), tifa (tambur), schilden, tot snijwerk typisch voor Asmat. Hoewel het motief typisch is voor Papua, werd dit batikdoek oorspronkelijk geproduceerd in Solo, Midden-Java. Je kunt Papuan Batik in Sorong krijgen bij de Various Papuan Batik Shop op Jl. Basuki Rahmat nr. 37 en Jl. Sagawin Straat nr. 40.

Wonderful Indonesia

Typische Raja Ampat-souvenirs zijn niet alleen heerlijke goederen of eten, maar hebben ook grote voordelen. Zelfs de souvenirs hebben interessante kenmerken. Laten we daarom vakantie naar Raja Ampat en vanaf nu je reis voorbereiden. Bezoek Wonderful Indonesia voor aanbevelingen voor meer toeristische attracties in Raja Ampat.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *